Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Bangkok

Bangkok hasznos tippek

Bangkok, Thaiföld, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Bangkok, Thaiföld, Hasznos tippek

Éghajlat
A turisták többsége december és február között utazik, amikor ritkán esik az eső és a hőmérséklet is elfogadható, 28-31 fok között mozog. Márciustól május-júniusig nagy a forróság, a hőmérséklet a 38 fokot is elérheti. Az esős időszak június és november közé esik.

Időeltolódás
Thaiföldre érkezve 6 órával kell előre állítani az óráinkat.

Egészség
Thaiföldön a higiénia magas színvonalú és kitűnő egészségügyi intézmények is vannak Bangkokban. Utazás előtt gondoskodjunk teljes egészségbiztosításról. A csapvíz nem biztonságos, fogyasszunk palackozott vizet.

Nagykövetség
President ParkCondominium,
20. emelet, Oak Tower
99 Sukhumvit Soi 24, Khlongtoey, Bangkok 10110
Tel: 2661 1150
Ügyelet: 81-875-4610
E-mail: mission.bgl@kum.hu

Pénz
A helyi valuta a bath, amelyet különböző érmékben és bankjegyekben hoztak forgalomba. Az ATM-ek többsége elfogadja a népszerű bankkártyákat. A bankok 8:30 - 15:30-ig tartanak nyitva.

Elektromosság
Az áram Thaiföldön 220 V-os és 50 Hz-es. A konnektorok ugyanolyanok, mint nálunk.

Internet
Bangkokban számos internetkávézót találunk, ezek kitűnő szolgáltatást nyújtanak, kedvező áron. A Khao San út környékén és a bevásárlóközpontokban is találunk ilyen pontokat.

Telefon
A thaiföldi telefonrendszer modern és mind helyi, mind nemzetközi hívások esetén hatékony. A mobiltelefonok átállnak a helyi szolgáltatókra.

Posta
Az Európába feladott légi küldemények 7-10 nap alatt érnek célba. A bangkoki Charoen Krung úti postahivatal munkanapokon 18:00-ig, hétvégén 13:00-ig tart nyitva.

Borravaló
A 10%-os felszolgálási díjat és a 7%-os forgalmi adót csaknem minden luxushotel felszámolja. Érdemes megjutalmazni a hordárokat, szobalányokat, taxisokat és egyéb alkalmazottakat egy kevés borravalóval.

Közbiztonság
Mint bárhol a világban, Bangkokban is ügyeljük értékeinkre.

Vám
A Thaiföldre utazáshoz a turistáknak vízumra van szükségük. Vízumot a budapesti nagykövetségen lehet beszerezni vagy érkezéskor a repülőtéren.

Forrás: National Geographic Travel: Thaiföld

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!