Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kínai negyed

Thaiföld, Bangkok, Látnivalók

Kínai negyed

Bangkok, Thaiföld, Látnivalók
  • Cím: 526 Yaowaraj Road,.Sumpuntawong, Pom Prap Sattru Phai, Bangkok 10100, Thaiföld

Etnikai összetételét tekintve Bangkok egyik legizgalmasabb kerülete a kínai negyed, a turisták mégis csak ritkán látogatják.

A kínai negyed Bangkok egyik legrégibb kerülete, a XVIII. században épült. A kínai kereskedők délre költöztették üzleteiket, amikor I. Ráma kiüríttette a területet, hogy felépíthesse a Nagy Palotát és a Wat Phra Kaeot.

A kínai negyedbe tett látogatás azoknak való, akik szeretik a nyüzsgést, a lármát és a kavarodást.

Ha a kínai negyedben járunk ne hagyjuk ki a Boonsamakan Vegetáriánus Csarnokot. Ez egy kicsi, békés templom, ahol csodálatos kínai fafaragásokat láthatunk az előcsarnokban és az oltár körül.

A Kun Do-szentély érdekessége egy vigyorgó, aranyozott lófej. A szóbeszéd szerint szerencsét hoz azoknak, akik zöldséget visznek neki ajándékba.

A kínai negyedben találjuk a Régi piacot is, ahova a helyiek élelmiszerért, baromfiért és tenger gyümölcseiért érkeznek. 

Az ide látogató turisták egyike sem hagyja ki a Wat Traimit híres Arany Buddháját. A XIII. századból származó, 4 m magas és kb. 5,5 tonna súlyú szobor tömör aranyból készült. A világ legnagyobb arany Buddhájának tartják.Kínai negyed
Bangkok, Thaiföld
Copyright: oliverlaumann   Forrás: flickr

Bangkoki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!