Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Nagy Palota

Thaiföld, Bangkok, Látnivalók

Nagy Palota

Bangkok, Thaiföld, Látnivalók
  • Cím: Phra Nakhon, จังหวัด กรุงเทพมหานคร Thaiföld
  • Telefon: 66 2 623 5500

A bangkoki Nagy Palota utolsó hivatalos lakója VII. Ráma uralkodó volt, napjainkban csupán jelképes szerepe van. Bár nem annyira pazar és egzotikus mint a Wat Phra Kaeo, de érdemes rá vetni egy pillantást.

A templommal egy időben épült trónterem és királyi rezidencia különös kombinációt mutat: a termek az itália reneszánsz stílusjegyeket őrzik, míg az épületet a jól ismert, thai tetőszerkezet borítja.

Az Amarinda Fogadóterem eredetileg I. Ráma magánrezidenciájához tartozott, később országos igazságügyi teremként szolgált. A falakat freskók díszítik, érdekes látvány a hajó alakú trón is.

Az Amarinda Fogadóterem mögötti Belső Palotában laktak egykor a király feleségei, gyermekei és ágyasai. A monogámia bevezetése óta a funkciója megszűnt, ma már csak a király születésnapi ünnepségét rendezik benne.

A lenyűgöző tróntermet Csulalongkorn király építtette 1882-ben a Csakri-dinasztia fennállásának 100. évfordulójára. Stílusára nagy hatást gyakorolt a nyugati építészet.

Érdekes látnivaló az Aphonphimok is. A kis fából épület pavilonban szállt le régen a királyi elefántról Mongkut király. A szép kis épület a thai építészet minden elemét felmutatja.

A Dusit Fogadóterem csodálatos díszítéseivel, aranyozott, kilencszintes tornyával Thaiföld legragyogóbb királyi épülete. 1789-ben építették I. Ráma utasítására. Belső terének falain jellegzetes XVIII. századi sziámi freskók láthatók, gazdagon aranyozott és lakkozott ajtóit, ablakait absztrakt minták ékesítik. Legszebb berendezési tárgya I. Ráma eredeti, tikfából faragott, gyöngyház berakásos trónja.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek látnia kell.


Nagy Palota
Bangkok, Thaiföld
Copyright: groobster   Forrás: flickr

Bangkoki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!