Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Wat Pho

Thaiföld, Bangkok, Látnivalók

Wat Pho

Bangkok, Thaiföld, Látnivalók
  • Cím: Wat Po Thaiföld

A Wat Phra Kaeo szomszédságában áll a XVI. században létrehozott Wat Pho. A Fekvő Buddha templomának is nevezett építmény Bangkok legrégebbi és legnagyobb templomegyüttese.

A komplexumot csodálatos, vallási célt szolgáló épületek, szokatlan szobrok, sziklakertek, csedik és egy káprázatos központi bot alkotja. Leghíresebb lakója a 46 m hosszú Fekvő Buddha.

1832-ben a haladó szellemű III. Ráma megnyitotta a templom kapuit a közoktatás előtt. Festményei, feliratai és szobrai különféle témákat ölelnek fel a hadviseléstől az irodalmon és csillagászaton át egészet a régészetig. A risiket ábrázoló szobrok helyes meditálási testtartásokra és más relaxációs technikákra tanították a hallgatókat.

A Wat Pho Hagyományos Gyógyászat Főiskoláján tanítottak thai masszázst először az országban. Érdemes megmasszíroztatnunk magunkat, itt nem kerül sokba.

Kinek ajánljuk: Minden számára érdekes lehet.


Wat Pho
Bangkok, Thaiföld
Copyright: Aidan McRae Thomson   Forrás: flickr

Bangkoki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!