Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Wat Phra Kaeo

Thaiföld, Bangkok, Látnivalók

Wat Phra Kaeo

Bangkok, Thaiföld, Látnivalók
  • Cím: The Emerald Buddha Temple (Wat Phrakaew) Thaiföld

Egész Thaiföld legszédítőbb látványossága és Ázsia nagy csodáinak egyike a Wat Phra Kaeo és a mellette álló Nagy Palota.

A vát legnagyobb épülete, egyben Thaiföld legnagyobb vallási épülete a Smaragd Buddha temploma. A Bangkoki Királyi Templomot I. Ráma építtette a 18. század végén, hogy elhelyezzék benne a mindössze 66 cm magas Smaragd Buddhát. A szent szobor a thai emberek erejének, isteni mivoltának és országuk megvilágosodásának jelképe.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a Ramakien galériát, benne az 1900 m hosszú Ramakien-festménnyel. Érdemes vezetőt fogadni, aki elmagyarázza a legendás történetet. A XIX. században keletkezett és többször felújított festményen Ráma és Szitá történetei mellett a hétköznapi thai élet jelenetei is megjelennek.

Érdemes megnézni az Arany Csedit (Phra Sri Rattana) is, amelyet Mongkut király építtetett Buddha mellcsontja egy darabjának őrzésére. A Phra Mondup könyvtár csillogó ezüstpadlóján álló, gyöngyház berakásos szekrényben buddhista szent szövegeket őriznek.

A kerámiával és porcelánnal befedett Wihan Yotban tartják a Manangasila követ, Ramkamheng király ősi trónját. A komplexum északnyugati sarkában álló királyi mauzóleum, a Ho Phra Nak, a királyi család hamvainak ad otthont. A nagyközönség nem látogathatja.

A templomegyüttes második könyvtára, a Ho Phra Monthien Tham nyugati homlokzatát tekintik az ország legszebb falának. Gyöngyház berakásos ajtói különösen szépek. A Királyi Pantheon belsejében a Csakri-dinasztia korai uralkodóinak életnagyságú szobrai láthatók.

Kinek ajánljuk: Minden számára érdekes lehet.


Wat Phra Kaew
Bangkok, Thaiföld
Copyright: edwin.11   Forrás: flickr

Bangkoki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!