Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Bangkok

Bangkok közlekedés

Bangkok, Thaiföld, Közlekedés

Közlekedés

Bangkok, Thaiföld, Közlekedés

Légi közlekedés
Bangkok regionális légi közlekedési csomópont, ahova szerte a világból érkeznek járatok. A Suvarnabhumi repülőtér a belvárostól 30 km-re található. A hivatalos taxiállomást a 3-as, 4-es, 8-as és 9-es kapuk között találunk.
Az 5-ös kaputól induló, éjjel-nappal közlekedő reptéri busz a tömegközlekedési buszállomásra szállítja az utasokat. Onnan rendszeresen közlekedő buszjáratokkal juthatunk el a város különböző pontjaira.
A 6:00 - 23:00-ig közlekedő reptéri expressz buszok drágábbak, és 4 meghatározott célállomásig közlekednek.

Vonat
A Thaiföldi Államvasutak az ország fő vonalain és néhány kisvárost érintve közlekednek.

BTS magasvasút
A bangkoki magasvasút két vonala meglepően sok szállodát, látnivalót, bevásárlóközpontot érint. Jegyet automatából vásárolhatunk.

Metró
Az MRT metró minden nap 5:00 és 24:00 között jár. Bár vannak közös állomásai a magasvasúttal, mégis külön jegyet kell rá váltani. Jegyet automatákból vásárolhatunk.

Busz
Bangkok az egyetlen thaiföldi város, amelynek jól szervezett buszhálózata van. A helyi buszközlekedés azonban olyan zavaros, hogy a turisták inkább közlekednek taxival vagy más magántulajdonú közlekedési eszközzel.

Taxi
Bangkokban az előírás szerint mérőórával kell ellátni a taxikat, bár a luxusszállodák előtt álló autók sofőrjei sokszor ragaszkodnak a fix árhoz, az eredeti ár akár duplájáért.

Autóbérlés
Bangkok közlekedése kaotikus, ezért csak a jól felkészülteknek ajánljuk az autókölcsönzést. A jól ismert autókölcsönző cégek a főbb idegenforgalmi helyeken képviseltetik magukat. A helyi társaságok lényegesen olcsóbbak.

Tuktuk
Bangkok leggyakoribb járműve a háromkerekű, motoros tuktuk. A zajos tuktukok félelmetes sebességgel közlekednek, de jobban manővereznek, mint más járművek, és elfogadható áron fuvaroznak. Indulás előtt mindig állapodjuk meg a viteldíjban.

Forrás: National Geographic Travel: Thaiföld

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!